Barnkalas

Närmare naturen med naturum

Naturum Kronoberg har spännande djur och naturutställningar med upplevelserum och pysselrum som passar hela familjen. Känn hur tung en varg är, kryp upp i örnens bo och kolla vems bajset är. Här finns småkrypssafaris, vandringar, experiment och upptäcktsguidningar under sommartid. Naturum ordnar även naturskola, olika visningar för grupper och barnkalas med fokus på djur och natur.

Barnkalas

Måste förbokas minst två veckor innan.

Tid: 2,5 timmar
Önskar du ett spännande barnkalas utöver det vanliga? Då är du välkommen att boka det genom oss. På naturum ordnar vi barnkalas som blir en oförglömlig upplevelse. Kalaset pågår i 2,5 timmar och då hinner vi med att utföra uppdragsvandringen och äta.

Pris: 120kr/barn. Det finns möjlighet att grilla utanför naturum. Korv med bröd, saft och tårta tillkommer med 50 kr/barn.

Välj mellan olika teman:

Hitta frökens borttappade juveler

Barnen får karta, roliga uppdrag, samarbetsövningar och kluriga gåtor att lösa tillsammans med lekledaren. Allt på tema djur och natur. Fröken, som bott här på Huseby, har tappat bort sina juveler under en kvällsvandring och nu får barnen hjälpa till att leta efter dem runt hela Huseby bruk.

Rovdjurskalas

Rovdjur är spännande och ibland lite skrämmande! Vi börjar med att titta på ett bildspel om rovdjur, för att sen titta närmare i naturums rovdjurslåda med skinn, kranier och spår. Genom uppdrag och lekar får vi veta mer om våra stora jägare och utanför naturum får vi prova på att spåra och se om det varit några stora rovdjur framme.

Småkrypskalas

Överallt finns dem, i skogen, ängen och i vattnet. Vi ger oss ut med håv, förstoringsglas och luppar, för att lära känna naturens minsta invånare. Genom lekar och uppdrag får vi veta mer om deras liv. Det finns också möjlighet att tillverka bihotell, egna insekter eller fjärilshåvar.