Aktuellt

Det vilda livet

Skrivet på 2018-07-20

'

”Det vilda livet” är en utställning skapad av Svenska Jägareförbundet med syftet att väcka barns och ungas nyfikenhet på vår fantastiska natur och djurvärld. I denna lekfulla utställning får du veta mer om några av våra vilda djur och vad jakten spelar för roll för viltvården i Sverige. Vid några tillfällen är jägareförbundet på plats på naturum och bjuder på  spännande föredrag och evenemang.

Rädda världen lite varje dag

Skrivet på 2018-07-20

'

I utställningen ”Rädda världen lite varje dag” får du intressant information om hur du kan räkna ut ditt ekologiska fotavtryck, vad du kan lägga på tallriken för att vara så klimatvänlig som möjligt och hur du blir ett proffs på källsortering. Du får även lära dig om det vanligaste skräpet och dess nedbrytningstider, vad ett spökgarn är, vad dina kläder egentligen är gjorda av och framförallt vad du kan göra för att rädda världen lite varje dag.

Kryssa Kronobergs finaste natur i sommar

Skrivet på 2018-05-17

'

Kanske kryssar du redan fåglar, fjärilar eller trollsländor? Men varför inte kryssa länets finaste naturområden?

Tillsammans med naturguide från naturum upptäcker vi Kronobergs skyddade natur. Vi går en promenad och tittar på vad som är speciellt och unikt i området för att bättre förstå varför det blivit naturreservat just här.

Den 19 augusti besöker vi blomsterberget Målaskogsberg som hyser många ovanliga arter tack vare berggrunden av grönsten.

Tid: 10.00-11.30
Samling: Parkeringen vid Målaskogsberg

Övriga datum o platser:

  • 19 augusti – Målaskog
  • 16 September – Hunshult