Aktuellt

Smålandsjul på Huseby 10-18 November

Skrivet på 2018-11-15

'

En av Nordens största Julmässor med 150 utställare, mat och hantverk. Naturum har öppet under hela mässan och du kan gå på skattjakt i utställningen, julpyssla med naturmaterial och gå på doftande tipspromenad. När det blivit mörkt kan du låna ficklampa och gå på reflexbingo. Varje dag klockan 14 guidarr naturums personal utställningen. Öppet Lördagar klockan 10-20, Söndagar och Måndag klockan 10-18, Tisdag-Torsdag klockan 12-21 och Fredag klockan 12-20.

Välkomna!

September på naturum

Skrivet på 2018-09-03

'

Under september har naturum nya öppettider. Välkommen att besöka oss dagligen 1-16 september och därefter på helgerna. Vi har öppet kl. 10-16 på vardagar och kl. 11-17 på helgerna.

Det vilda livet

Skrivet på 2018-07-20

'

”Det vilda livet” är en utställning skapad av Svenska Jägareförbundet med syftet att väcka barns och ungas nyfikenhet på vår fantastiska natur och djurvärld. I denna lekfulla utställning får du veta mer om några av våra vilda djur och vad jakten spelar för roll för viltvården i Sverige. Vid några tillfällen är jägareförbundet på plats på naturum och bjuder på  spännande föredrag och evenemang.

Rädda världen lite varje dag-sista chansen!

Skrivet på 2018-07-20

'

I utställningen ”Rädda världen lite varje dag” får du intressant information om hur du kan räkna ut ditt ekologiska fotavtryck, vad du kan lägga på tallriken för att vara så klimatvänlig som möjligt och hur du blir ett proffs på källsortering. Du får även lära dig om det vanligaste skräpet och dess nedbrytningstider, vad ett spökgarn är, vad dina kläder egentligen är gjorda av och framförallt vad du kan göra för att rädda världen lite varje dag. Utställningen pågår till och med den 18 November 2018.

Småkrypssafari varannan lördag hela sommaren

Skrivet på 2018-06-11

'

Glöm lejon, tigrar och elefanter – på en småkrypssafari möter vi färgglada fjärilar, stora skalbaggar, viktiga bin, förtrollande trollsländor och mycket mer.
Tillsammans med naturums naturguider ger vi oss ut i naturen runt Huseby för att med håv och lupp leta reda på naturens minsta invånare och undersöka dem närmare. Vad äter en trollslända? Hur kan flugor gå i taket? Har daggmasken hår på kroppen? Hela familjen är välkommen!

Följande datum:  16 Juni, 30 Juni , 14 Juli, 28 Juli, 11 augusti och 25 augusti

Tid: 13.00-14.30
Plats: naturum på Huseby
Pris: 40 kr per barn, betalas i Turistbyrån.
Kollektivtrafik: Buss 123 från Växjö stannar vid Huseby Bruk

Kryssa Kronobergs finaste natur i sommar

Skrivet på 2018-05-17

'

Kanske kryssar du redan fåglar, fjärilar eller trollsländor? Men varför inte kryssa länets finaste naturområden?

Tillsammans med naturguide från naturum upptäcker vi Kronobergs skyddade natur. Vi går en promenad och tittar på vad som är speciellt och unikt i området för att bättre förstå varför det blivit naturreservat just här.

Den 16 september avslutar vi med att kryssa Hunshult, Bjurkärrs granne med blockrik ädellövskog, ängsfruktodlingar och kärr. Kanske får vi se landskapssvampen koralltaggsvamp.
Tid: 10-11.30 Samling: Parkeringen vid Hunshults naturreservat